Kyšková polévka s koprem, vajíčky a brambory

Recepty, Polévky

Suroviny

1/3 máslo
2 vrchovaté lžíce hladká mouka
5 velkých brambor
400 g kelímek kyšky
4 vajíčka uvařená natvrdo
kopr
sůl
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si v hrnci připravím světlou jíšku z másla a mouky, zaliji studenou vodou (asi 2 l), nechám provářet. Mezi tím si nakrájím oloupané brambory na kostičky, a přidám vařit do hrnce. Osolím.

  2. Když jsou brambory měkké, přidám kyšku, čerstvý kopr a nakrájená vajíčka, která jsem si předem uvařila natvrdo. Dochutím cukrem a solí. Polévku si můžete udělat hustou, jak máte rádi.

  3. Pokud chcete hustější, jíšky dejte více. Octem nedochucuji, kyselost kyšky nám stačí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!