Krupicové noky s jahodovou omáčkou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

500 ml mléka
máslo (2 lžíce)
200 g krupice
2 vejce, sůl
1/2 kg jahod
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mléko zahřejeme, přidáme máslo, přisypeme krupici, osolíme špetkou soli a za stálého míchání přivedeme k varu. Poctivým mícháním se nám vytvoří velmi hustá kaše.

  2. Kaši odstavíme a necháme zcela vychladnout.

  3. Do vychlazené kaše vmícháme vejce. Z hladké kašovité hmoty za pomocí polévkové lžíce vykrajujeme noky a s pomocí druhé polévkové lžíce tvarujeme stejně velké noky.

  4. Vzniklé noky nejlépe ihned vkládáme do osolené vařící vody a vaříme cca 5 minut, dokud nevyplavou.

  5. Jahody rozpůlíme a zasypeme 2 lžicemi cukru a necháme povařit, dokud nevznikne omáčka. Uvařené noky scedíme, necháme okapat a podáváme s jahodovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!