Krupicové noky s jahodovou omáčkou
Recepty, Sladká jídlaPostup Krupicové noky s jahodovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Mléko zahřejeme, přidáme máslo, přisypeme krupici, osolíme špetkou soli a za stálého míchání přivedeme k varu. Poctivým mícháním se nám vytvoří velmi hustá kaše.
Kaši odstavíme a necháme zcela vychladnout.
Do vychlazené kaše vmícháme vejce. Z hladké kašovité hmoty za pomocí polévkové lžíce vykrajujeme noky a s pomocí druhé polévkové lžíce tvarujeme stejně velké noky.
Vzniklé noky nejlépe ihned vkládáme do osolené vařící vody a vaříme cca 5 minut, dokud nevyplavou.
Jahody rozpůlíme a zasypeme 2 lžicemi cukru a necháme povařit, dokud nevznikne omáčka. Uvařené noky scedíme, necháme okapat a podáváme s jahodovou omáčkou.