Kýtové kousky na hořčici s medem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové kýty
- 2 lžíce oleje
- 2 menší cibule
- 2 lžíce polotučné hořčice
- 1 lžíce medu
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 2 hrnky vývaru (či více dle potřeby)
- 1 lžíce hladké mouky na zahuštění
- pepř
- sůl
Postup Kýtové kousky na hořčici s medem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme česnek a maso. Dobře orestujeme.
Přidáme vývar, hořčici, med a tymián. Necháme dusit za občasného míchání a podlévání dalším vývarem, pokud šťáva bude příliš vypařovat.
Nakonec zahustíme moukou. Podávala jsem s rýží.