Kýtové kousky na hořčici s medem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové kýty
2 lžíce oleje
2 menší cibule
2 lžíce polotučné hořčice
1 lžíce medu
2 stroužky prolisovaného česneku
1 lžička sušeného tymiánu
2 hrnky vývaru (či více dle potřeby)
1 lžíce hladké mouky na zahuštění
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme česnek a maso. Dobře orestujeme.

  2. Přidáme vývar, hořčici, med a tymián. Necháme dusit za občasného míchání a podlévání dalším vývarem, pokud šťáva bude příliš vypařovat.

  3. Nakonec zahustíme moukou. Podávala jsem s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!