Vepřový guláš s povidly

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové plece
3 velké cibule
4-5 stroužků česneku
plná lžíce sádla
plná lžíce povidel - cca 100 g
2 lžíce sladké papriky
střídka ze dvou krajíčků staršího chleba
1000-1200 ml vývaru z kostí
kmín
sůl
pepř
kajenský pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, maso na větší kostky. Rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme do zlatova. Přidáme česnek, zamícháme a přihodíme maso. Po chvilce orestování přisypeme papriku, kmín, sůl a pepř. Povidla, pokud jsou tuhá, zředíme trochou vývaru a přidáme k masu.

  2. Nadrobíme chleba a zalijeme částí vývaru tak, aby byl zároveň s masem. Zbytek necháme na případné ředění. Vaříme mírným varem do měkka. Hlídáme a občas promícháme. Hotový guláš dochutíme kajenským pepřem, případně solí. Podáváme s chlebem nebo knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!