Vepřový guláš s povidly
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové plece
- 3 velké cibule
- 4-5 stroužků česneku
- plná lžíce sádla
- plná lžíce povidel - cca 100 g
- 2 lžíce sladké papriky
- střídka ze dvou krajíčků staršího chleba
- 1000-1200 ml vývaru z kostí
- kmín
- sůl
- pepř
- kajenský pepř
Postup Vepřový guláš s povidly
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, maso na větší kostky. Rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme do zlatova. Přidáme česnek, zamícháme a přihodíme maso. Po chvilce orestování přisypeme papriku, kmín, sůl a pepř. Povidla, pokud jsou tuhá, zředíme trochou vývaru a přidáme k masu.
Nadrobíme chleba a zalijeme částí vývaru tak, aby byl zároveň s masem. Zbytek necháme na případné ředění. Vaříme mírným varem do měkka. Hlídáme a občas promícháme. Hotový guláš dochutíme kajenským pepřem, případně solí. Podáváme s chlebem nebo knedlíky.