Břeclavské řízky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kýty
100 g anglické slaniny
3 sterilované okurky
1 cibule
plnotučná hořčice
1-2 PL kečupu
sádlo
hladká mouka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na troše sádla orestujeme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a na ní opečeme řízky. Potom přidáme na plátky nakrájené okurky, podlejeme vodou a dusíme téměř doměkka.

  2. Šťávu dochutíme kečupem, případně dopepříme a dosolíme a dodusíme. Nakonec ji zahustíme moukou a provaříme. Podáváme s rýží či bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!