Podzimní česnečka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
5 řapíků celeru
4 menší (nebo 2 velké) mrkve
1 větší červená řepa
5 brambor
1 palice česneku
2 l vývaru nebo vody
olej
sůl
pepř
kmín
majoránka
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, mrkev, celer a řepu nakrájíme na menší kostky.

  2. Cibuli orestujeme na oleji spolu s polovinou nakrájené mrkve, celeru a řepy. Poté přidáme kmín a ještě chvilku restujeme, aby se kmín rozvoněl.

  3. Následně vše zalijeme vývarem, vaříme do změknutí a poté rozmixujeme.

  4. Mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory a očistíme stroužky česneku z celé palice.

  5. Do rozmixované směsi přidáme brambory, druhou polovinu nakrájené zeleniny a opět vaříme, dokud nejsou brambory měkké.

  6. A teď už stačí polévku jen osolit, opepřit, přidat majoránku a prolisovat všechen česnek (osobně polévku už nevařím, když do ní přidávám česnek, aby neztratil svou sílu). Nakonec polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!