Podzimní česnečka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 cibule
- 5 řapíků celeru
- 4 menší (nebo 2 velké) mrkve
- 1 větší červená řepa
- 5 brambor
- 1 palice česneku
- 2 l vývaru nebo vody
- olej
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránka
- petrželka
Postup Podzimní česnečka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, mrkev, celer a řepu nakrájíme na menší kostky.
Cibuli orestujeme na oleji spolu s polovinou nakrájené mrkve, celeru a řepy. Poté přidáme kmín a ještě chvilku restujeme, aby se kmín rozvoněl.
Následně vše zalijeme vývarem, vaříme do změknutí a poté rozmixujeme.
Mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory a očistíme stroužky česneku z celé palice.
Do rozmixované směsi přidáme brambory, druhou polovinu nakrájené zeleniny a opět vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
A teď už stačí polévku jen osolit, opepřit, přidat majoránku a prolisovat všechen česnek (osobně polévku už nevařím, když do ní přidávám česnek, aby neztratil svou sílu). Nakonec polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.