Salát z opečených batátů

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g batátů (asi 2 veliké)
1 polévková lžíce olivového oleje
sůl
konzerva černých nebo červených fazolí (asi 375 g) zcezených a propláchnutých vodou
3 zelené cibulky nakrájené na tenko
1 střední zelená nebo červená paprika nakrájená na malé kousky
1 hrnek (250 g) kukuřice (může být i rozmrazená)
Zalivka:
2 PL medu
2 PL Dijon hořčice
2 PL citronové šťávy
2 PL olivového oleje
sůl podle chuti
pepř podle chuti
špetka kajanského pepře (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Ohrejeme troubu na 200 stupnu. Na plech dame pecici papir a rozprostreme nakrajene bataty. Posolime, popeprime a pokapeme lzici oleje. Peceme asi 30 az 40 minut podle trouby. Asi v polovine peceni bataty promichame, aby se opekly po vsech stranach.

  2. Mezitim do velke misy dame fazole, zelenou cibulku, papriku, promichame a dame stranou.

  3. Do mensi misky dame med, dijon horcici, citronovou stavu, olivovy olej, sul, pepr a kajansky pepr a dobre promichame, aby se vse spojilo. Kdyz jsou bataty upecene, pridame je do misy s fazolemi a zeleninou, zalijeme zalivkou a promichame. Upravime podle chute.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!