Mandarinkový chlebíček

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
150 g moučkového cukru
150 ml oleje
150 g zakysané smetany
280 g polohrubé mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
1 mandarinkový kompot
tuk
polohrubá mouka na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Za stálého míchání přidáváme olej a zakysanou smetanu, pak zlehka přisypeme mouku s práškem do pečiva. Z bílků vyšleháme sníh.

  2. Mandarinky scedíme, nálev zachytíme a odměříme z něj 50 ml. Mandarinky s nálevem vmícháme do těsta. Nakonec zapracujeme sníh z bílků.

  3. Těsto pečeme ve vymazané a vysypané chlebíčkové formě při 150°C asi 50 min. Po krátkém zchladnutí vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!