Dýňová omáčka s fazolemi

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1 menší (máslová) dýně
1 cibule
400 g fazolí předem uvařených nebo z plechovky (např. bílé máslové)
cca 1 l zeleninového vývaru (záleží na velikosti dýně)
3-4 stroužky česneku
1 lžíce Worcesterové omáčky
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Dýni přepůlíme, vydlabeme semeník (nemusíme ji loupat) a dáme do trouby vyhřáté na 200°C asi na půl hodiny.

  2. Lehce vychladlou dýni oloupeme (pokud nepoužijeme hokaido) a nakrájíme na větší kostky.

  3. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a poté přidáme dýni. Ještě chvilku orestujeme a následně rozmixujeme s vodou nebo vývarem do konzistence omáčky.

  4. Do takto připravené omáčky dáme prohřát fazole, prolisujeme česnek a dochutíme solí, pepřem a worcesterem.

  5. Podáváme s plackami, bramborami nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!