Jemné hovězí plátky ve vlastní šťávě
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 silnější plátky zadního hovězího
- 2 šalotky
- tymián
- majoránka
- sůl
- koriandr
- 6 kuliček nové koření
- vývar na podlití
- olej
- maizena na zahuštění
Postup Jemné hovězí plátky ve vlastní šťávě
Postup přípravy receptu
-
Oloupané šalotky nakrájíme nadrobno, maso naklepeme, z obou stran okořeníme. Na rozpáleném oleji zesklovatíme šalotku, přidáme maso, z obou stran opečeme, podlijeme vývarem, přidáme nové koření a ještě špetku tymiánu s majoránkou. Dusíme doměkka, několikrát maso obrátíme, případně přidáme více vývaru.
Jakmile je maso měkké, jemně zahustíme maizenou (či hladkou moukou), podávala jsem s rýží a dušenou zeleninou.