Čokoládová pěna s červeným pepřem

Recepty, Ostatní

Suroviny

175 g kvalitní hořké čokolády (Nejlépe 80% kakaa)
1,5 dl smetany ke šlehání
1 dl smetany na vaření
1 vejce
1 vanilkový cukr
2 lžičky celého červeného pepře

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu na vaření svaříme s vanilkovým cukrem, vsypeme kostičky čokolády a mícháme či mixujeme dokud se čokoláda nerozpustí.

  2. Přidáme vejce které v čokoládě rozmixujeme a necháme trochu zchladnout.

  3. Mezitím si ušleháme smetanu ke šlehání a zlehka ji vmícháme do vlažné čokoládové směsi spolu s červeným pepřem.

  4. Pěnu necháme vychladit v pohárech. Při podávání zdobíme šlehačkou, pepřem a lístky máty..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!