Kuřecí na slanině a cibulích

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

200 g Gazdovské slaniny
400 g cibule (3 větší kusy)
4 stroužky česneku
4 kuřecí čtvrtky
vývar nebo voda
silnější plátek másla
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme ji do menšího kastrůlku vyškvařit. 2 lžíce vyškvařené slaniny odložíme stranou na později a zbytek s částí tuku dáme do pekáče.

  2. Přidáme drobně nakrájené cibule a česnek a položíme solí a pepřem okořeněné maso. Podlijeme vývarem a vložíme nepřikryté do trouby rozehřáté na 180°C.

  3. Pečeme do změknutí masa a poctivě každých 10 minut přeléváme výpekem. Podle potřeby podlijeme vývarem.

  4. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Všechnu šťávu z pekáčku přelijeme do menšího kastrůlku a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme máslo, odloženou vyškvařenou slaninu, dle potřeby sůl a prohřejeme. Podle hustoty můžeme rozmixovanou šťávu ještě malinko naředit.

  5. Maso na talířích přelijeme šťávou a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!