Kuřecí na slanině a cibulích
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 200 g Gazdovské slaniny
- 400 g cibule (3 větší kusy)
- 4 stroužky česneku
- 4 kuřecí čtvrtky
- vývar nebo voda
- silnější plátek másla
- mletý pepř
- sůl
Postup Kuřecí na slanině a cibulích
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme ji do menšího kastrůlku vyškvařit. 2 lžíce vyškvařené slaniny odložíme stranou na později a zbytek s částí tuku dáme do pekáče.
Přidáme drobně nakrájené cibule a česnek a položíme solí a pepřem okořeněné maso. Podlijeme vývarem a vložíme nepřikryté do trouby rozehřáté na 180°C.
Pečeme do změknutí masa a poctivě každých 10 minut přeléváme výpekem. Podle potřeby podlijeme vývarem.
Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Všechnu šťávu z pekáčku přelijeme do menšího kastrůlku a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme máslo, odloženou vyškvařenou slaninu, dle potřeby sůl a prohřejeme. Podle hustoty můžeme rozmixovanou šťávu ještě malinko naředit.
Maso na talířích přelijeme šťávou a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým knedlíkem.