Jednoduchý šlehačkový dort
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 4 vejce
- 16 dkg polohrubé mouky
- 15 dkg cukru krupice
- meruňková marmeláda
- Krém:
- 2 rostlinné šlehačky (nejlépe Rama na šlehání)
- 2 malé bílé selské jogurty
- 2-3 lžíce moučkového cukru
- Na ozdobu:
- ovoce podle sezóny a možností (může být i kompotované)
- čiré dortové želé
- 250 ml vody nebo šťávy z kompotu
Postup Jednoduchý šlehačkový dort
Postup přípravy receptu
-
Korpus: z bílků ušleháme tuhý sníh, všleháme žloutky a cukr. Nakonec pomalu přišleháme mouku. Pečeme ve vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formě (průměr 24 cm) na 170 stupňů asi 20 minut, podle vaší trouby. Vychladlý korpus prokrojíme a pomažeme marmeládou.
Krém: vychlazenou rostlinnou šlehačku spolu s cukrem ušleháme a poté přišleháme bílé jogurty.
Korpus potřený marmeládou pomažeme krémem (část si dáme stranou na ozdobu), slepíme a celý dort také namažeme krémem. Necháme vychladnout, poklademe ovocem a přelijeme připraveným želé. Necháme ztuhnout a podle fantazie dozdobíme krémem.