Sachr dort
Recepty, DortySuroviny
- Na korpu:
- 6 vajec
- 20 dkg cukru krupice
- 15 dkg polohrubé mouky
- 4 lžíce kvalitního kakaa
- 4 lžíce oleje
- meruňková marmeláda
- Čokoládová poleva:
- 200 ml smetany na šlehání
- 15 dkg hořké čokolády
Postup Sachr dort
Postup přípravy receptu
-
Korpus: bílky vyšlehat na tuhý sníh. Ve druhé míse vyšleháme do pěny žloutky s cukrem, přišleháme olej a mouku smíchanou s kakaem. Nakonec přidáme po lžících tuhý sníh. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Pečeme na 160 st. asi 40 - 45 minut. Podle trouby. Vychladlý korpus prokrojíme, pomažeme džemem, slepíme a povrch též pomažeme džemem.
Polijeme čokoládovou polevou: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Smetanu přivedeme k varu, přidáme rozpuštěnou čokoládu a mícháme dokud nevznikne hladká poleva. Mírně teplou polevu nalijeme na dort na nakláníme na všechny strany, aby stekla i na boky. Podáváme s ušlehanou šlehačkou. Dobrou chuť.