Sachr dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Na korpu:
6 vajec
20 dkg cukru krupice
15 dkg polohrubé mouky
4 lžíce kvalitního kakaa
4 lžíce oleje
meruňková marmeláda
Čokoládová poleva:
200 ml smetany na šlehání
15 dkg hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: bílky vyšlehat na tuhý sníh. Ve druhé míse vyšleháme do pěny žloutky s cukrem, přišleháme olej a mouku smíchanou s kakaem. Nakonec přidáme po lžících tuhý sníh. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

  2. Pečeme na 160 st. asi 40 - 45 minut. Podle trouby. Vychladlý korpus prokrojíme, pomažeme džemem, slepíme a povrch též pomažeme džemem.

  3. Polijeme čokoládovou polevou: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Smetanu přivedeme k varu, přidáme rozpuštěnou čokoládu a mícháme dokud nevznikne hladká poleva. Mírně teplou polevu nalijeme na dort na nakláníme na všechny strany, aby stekla i na boky. Podáváme s ušlehanou šlehačkou. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!