Moučník „à la sachr s modrými hrozny a čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
cukr krupice - cca 1/2 hrnku
(nebo stevie)
2 a půl hrnku hladké kukuřičné mouky
1 prášek do pečiva
1 a půl hrnku kokosového mléka
¾ hrnku oleje
1 KL koření medový perník
1,5 PL rybízového džemu
2 PL rozpuštěné hořké čokolády
Na polevu:
2 libovolné menší hořké čokolády
1 jogurt Florian čokoládový nebo jiný malý jogurt
modré bezsemenné hrozny (cca 300 g)
Zdobení:
meduňka a mirabelky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem a přidáme vyšlehat kokosové mléko a olej. Nakonec vmícháme kukuřičnou hladkou mouku s práškem do pečiva a kořením medový perník. Rozpuštěnou čokoládu smícháme s rybízovým džemem a vlijeme do těsta. Dobře promícháme. Nalijeme na plech s pečícím papírem.

  2. Modré hrozny omyjeme, zbavíme stopek a lehce vnoříme do těsta na plechu. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 25-30 minut. Necháme chladnout na mřížce. Nad párou necháme rozpustit kousky čokolády. Přimícháme čoko-jogurt a mícháme do lesklé a husté konzistence. Nalijeme na vychladlý moučník. Uděláme vidličkou ozdobné vlnky a posypeme zdobením. Zdobíme modrými hrozny a mirabelkami s meduňkou. Dáme do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!