Moučník „à la sachr s modrými hrozny a čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vejce
- cukr krupice - cca 1/2 hrnku
- (nebo stevie)
- 2 a půl hrnku hladké kukuřičné mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 a půl hrnku kokosového mléka
- ¾ hrnku oleje
- 1 KL koření medový perník
- 1,5 PL rybízového džemu
- 2 PL rozpuštěné hořké čokolády
- Na polevu:
- 2 libovolné menší hořké čokolády
- 1 jogurt Florian čokoládový nebo jiný malý jogurt
- modré bezsemenné hrozny (cca 300 g)
- Zdobení:
- meduňka a mirabelky
Postup Moučník „à la sachr s modrými hrozny a čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem a přidáme vyšlehat kokosové mléko a olej. Nakonec vmícháme kukuřičnou hladkou mouku s práškem do pečiva a kořením medový perník. Rozpuštěnou čokoládu smícháme s rybízovým džemem a vlijeme do těsta. Dobře promícháme. Nalijeme na plech s pečícím papírem.
Modré hrozny omyjeme, zbavíme stopek a lehce vnoříme do těsta na plechu. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 25-30 minut. Necháme chladnout na mřížce. Nad párou necháme rozpustit kousky čokolády. Přimícháme čoko-jogurt a mícháme do lesklé a husté konzistence. Nalijeme na vychladlý moučník. Uděláme vidličkou ozdobné vlnky a posypeme zdobením. Zdobíme modrými hrozny a mirabelkami s meduňkou. Dáme do chladu.