Špagety s uzeným masem a žampiony
Recepty, TěstovinySuroviny
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 4 lžíce másla
- 50 g nakrájených žampionů
- 2 šalotky nakrájené nadrobno
- 100 g uzeného masa (nakrájeného na kostky)
- 1 kostka hovězího bujonu
- 5 lžic červeného vína
- 4 lžíce rajčatového protlaku
- sůl
- pepř
- 450 g špaget
- strouhaný parmazán
Postup Špagety s uzeným masem a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Máslo a olej rozehřejeme ve silnostěnné pánvi.
Přidáme žampiony, šalotky a uzené maso a na mírném plameni smažíme po dobu 2-3 minut dohněda.
Rozdrobíme bujon a společně s vínem ho přidáme do žampionové směsi.
Povaříme 1-2 minuty a poté přidáme rajčatový protlak.
Vaříme další 2-3 minuty, až šalotka změkne.
Okořeníme podle chuti.
Mezitím uvaříme těstoviny v dostatečně osolené vodě. Scedíme a šálek vody, ve které se těstoviny vařily, přidáme do žampionovo-rajčatové směsi.
Minutu promícháváme, a pokud je pokrm příliš suchý přidáme ještě několik lžic vody s těstovin. Podáváme s parmazánem.