Kuřecí ostřejší nudličky s barevnou zeleninou a žampiony

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

750 g kuřecího masa
špetka Kayenského pepře
1 pórek
2-3 PL oleje
2 zelené papriky
1/2 červené papriky
3 žampiony
1 PL kukuřičného škrobu
2 PL sojové omáčky
1 jarní cibulka
sůl podle potřeby
špetka uzené papriky
2 - 3 cherry rajčátka
100 g arašídů slaných oříšků

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso kuchyňsky upravíme, nakrájíme na nudličky a naložíme do směsi z oleje, Kayenského pepře, sojové omáčky a špetky uzené papriky. Necháme chvíli odležet. Kuřecí nudličky na rozpáleném oleji zprudka orestujeme.

  2. Mezitím si očistíme a pokrájime zeleninu (pórek, obě barevné papriky, žampiony, jarní cibulku, rajčátka).

  3. K orestovaným kuřecím nudličkám přidáme ještě orestovat půlku pokrájeného pórku a dál mícháme.

  4. Na druhé menší pánvičce na trošce oleje mezitím orestujeme doměkka ještě připravenou omytou a pokrájenou zeleninu (žampiony, jarní cibulku, půlku pórku, rajčátka, obě papriky a burské oříšky). Nakonec vše smícháme dohromady.

  5. Pokud je kuřecí směs řidší, přidáme do hrnku vodu, vmícháme škrob, vlijeme do kuřecí směsi a ještě chvíli povaříme.

  6. Podáváme s kari rýží.

  7. Dobrá je i tato varianta: Orestovanou barevnou zeleninou přelijeme na talíři kuřecí nudličky s rýží. Pokud je směs řidší, přidáme do hrnku vodu, vmícháme škrob, vlijeme do směsi a ještě chvíli povaříme. Podáváme také s kari rýží. Obě varianty jsou moc dobré. Zdobíme jarní cibulkou a chilli papričkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!