Šunkofleky z bramborového palačinkového těsta s uzeným masem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Na palačinkové těsto:
100 g vařených brambor
60 ml mléka
1 polévková lžíce hladké mouky
1 vejce
špetka soli
špetka pepře
Náplň:
vařené uzené maso (množství podle potřeby, já jsem použila zbytek 40 g)
malá cibulka
1 vejce
olej na smažení
tuk na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, mouku, mléko, případně dosolíme, pokud jsme použili brambory vařené ve slupce, zamícháme a zhotovíme ne příliš řídké těstíčko. Konzistencí je možná trošičku hustší než na klasické palačinky bez brambor. Tu doladíme případným přidáním mouky nebo mléka.

  2. Usmažíme na oleji palačinky, které pak nakrájíme na nudle cca 1,5 cm široké, vložíme do mísy, kde je promícháme s uvařeným, nakrájeným uzeným masem, případně jinou uzeninou, promísíme i s cibulkou nakrájenou na půlměsíčky, opepříme a směs přesuneme do tukem vymazané zapékací misky, kde směs zalijeme rozkvedlaným vejcem.

  3. Vložíme do předehřáté trouby a zapečeme dozlatova. Já jsem pekla při 170°C cca 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!