Krůtí na přepuštěném másle a pomerančové šťávě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 ks krůtího stehenního svalu bez kosti a kůže
- 100 ml přepuštěného másla
- 400 ml 100% pomerančové šťávy
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíci celého kmínu
- 1 lžičku celého pepře nadrceného v hmoždíři
- sůl
- 100-150 ml vývaru na podlévání
Postup Krůtí na přepuštěném másle a pomerančové šťávě
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme, osušíme a dáme do pekáčku. Posypeme drobně nakrájenou cibulí a česnekem. Osolíme, okmínujeme, přidáme pepř a tekuté přepuštěné máslo. Rukama vše do masa vmasírujeme, zalijeme pomerančovou šťávou, přiklopíme druhou částí pekáčku a dáme přes noc do chladna. Podle možností alespoň jednou maso v pekáčku otočíme.
Druhý den opět vše v pekáčku rukama“promasírujeme“ a poté v předehřáté troubě na 180°C pečeme přikryté cca 150 minut doměkka. 20 minut před koncem odkryté dopékáme na barvičku. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem.
Podáváme s pečivem, nebo přílohou, která nám vyhovuje.