Krůtí na přepuštěném másle a pomerančové šťávě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 ks krůtího stehenního svalu bez kosti a kůže
100 ml přepuštěného másla
400 ml 100% pomerančové šťávy
2 cibule
4 stroužky česneku
1 lžíci celého kmínu
1 lžičku celého pepře nadrceného v hmoždíři
sůl
100-150 ml vývaru na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme a dáme do pekáčku. Posypeme drobně nakrájenou cibulí a česnekem. Osolíme, okmínujeme, přidáme pepř a tekuté přepuštěné máslo. Rukama vše do masa vmasírujeme, zalijeme pomerančovou šťávou, přiklopíme druhou částí pekáčku a dáme přes noc do chladna. Podle možností alespoň jednou maso v pekáčku otočíme.

  2. Druhý den opět vše v pekáčku rukama“promasírujeme“ a poté v předehřáté troubě na 180°C pečeme přikryté cca 150 minut doměkka. 20 minut před koncem odkryté dopékáme na barvičku. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem.

  3. Podáváme s pečivem, nebo přílohou, která nám vyhovuje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!