Podmáslová polévka s novými brambory a vejci

Recepty, Polévky

Suroviny

600 ml podmáslí
100 ml smetany
5-6 nových menších brambor
vařená vejce - jedno na porci
1 cibule
1 stroužek česneku
lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
čerstvý libeček
bobkový list
3 kuličky nového koření
kmín
sůl
cukr
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné brambory nakrájíme na kousky a dáme vařit s kořením a solí do měkka. Vody dáme jen těsně nad brambory. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno.

  2. Rozpustíme máslo a máslo s česnekem necháme krátce zpěnit. Přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme ji vodou z brambor, přidáme nakrájený libeček a povaříme asi 10 - 15 minut.

  3. Převařenou polévku přidáme k bramborám. Trochu polévky odebereme a smícháme s podmáslím a smetanou. Po té vše spojíme a už jen krátce povaříme.

  4. Polévku dochutíme cukrem, případně solí. Na talíř pokrájíme vejce a zalijeme horkou polévkou. Posypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!