Květák na divoko

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 květák
300 g uzeného masa
5 vajec
150 g strouhaného sýra 45%
100 ml smetany
30 g másla
2 lžíce olivového oleje
1 feferonka
sůl
pepř
1 lžička indického karí (nebo špetka muškátu)
1 bobkový list
2 zrnka nového koření
6 zrnek pepře

Postup přípravy receptu

  1. Květák ovařit v osolené vodě s bobkovým listem, novým kořením a pepřem asi 10 min.

  2. Nakrájet květák na kousky, uzené maso na kostičky, feferonku nadrobno. Promíchat s cca 100 g strouhaného sýra, osolit, opepřit.

  3. Vejce, smetanu a karí (nebo muškátový květ či oříšek) rozšlehat.

  4. Pekáček vymastit olivovým olejem, pokrýt květákovou směsí.

  5. Zalít rozšlehanou smetanou s kořením, posypat zbytkem sýra.

  6. Poklást povrch lístky másla.

  7. Zapéct asi 50 min. při 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!