Květák na divoko
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 květák
- 300 g uzeného masa
- 5 vajec
- 150 g strouhaného sýra 45%
- 100 ml smetany
- 30 g másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 feferonka
- sůl
- pepř
- 1 lžička indického karí (nebo špetka muškátu)
- 1 bobkový list
- 2 zrnka nového koření
- 6 zrnek pepře
Postup Květák na divoko
Postup přípravy receptu
-
Květák ovařit v osolené vodě s bobkovým listem, novým kořením a pepřem asi 10 min.
Nakrájet květák na kousky, uzené maso na kostičky, feferonku nadrobno. Promíchat s cca 100 g strouhaného sýra, osolit, opepřit.
Vejce, smetanu a karí (nebo muškátový květ či oříšek) rozšlehat.
Pekáček vymastit olivovým olejem, pokrýt květákovou směsí.
Zalít rozšlehanou smetanou s kořením, posypat zbytkem sýra.
Poklást povrch lístky másla.
Zapéct asi 50 min. při 180°C.