Báč

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

50 dkg hladké mouky
5 vařených brambor
1 vejce
450-500 ml mléka
necelá kostka droždí
trošku cukru
sůl
česnek 2-3 stroužky
majoránka
mouka na vysypání
tuk na vymazání
máslo na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do asi 150ml mírně ohřátého mléka rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru a necháme vzejít.

  2. Do mísy dáme mouku, na jemno nastrouhané brambory, vejce, pak přidáme mléko s droždím a zbylé ohřáté mléko.

  3. Vše promícháme a přidáme sůl, česnek a majoránku podle chuti.

  4. Těsto má být spíš řidší-o něco hustější, než na lívance. Necháme vykynout. Pak dáme do vymazaného a vysypaného pekáčku a pečeme v horké troubě dozlatova. Asi 30-40 min.

  5. Po upečení necháme chvíli vychladnout, nakrájíme a ještě teplý omastíme máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!