Báč
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 50 dkg hladké mouky
- 5 vařených brambor
- 1 vejce
- 450-500 ml mléka
- necelá kostka droždí
- trošku cukru
- sůl
- česnek 2-3 stroužky
- majoránka
- mouka na vysypání
- tuk na vymazání
- máslo na potření
Postup Báč
Postup přípravy receptu
-
Do asi 150ml mírně ohřátého mléka rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru a necháme vzejít.
Do mísy dáme mouku, na jemno nastrouhané brambory, vejce, pak přidáme mléko s droždím a zbylé ohřáté mléko.
Vše promícháme a přidáme sůl, česnek a majoránku podle chuti.
Těsto má být spíš řidší-o něco hustější, než na lívance. Necháme vykynout. Pak dáme do vymazaného a vysypaného pekáčku a pečeme v horké troubě dozlatova. Asi 30-40 min.
Po upečení necháme chvíli vychladnout, nakrájíme a ještě teplý omastíme máslem.