Rolky z bramborového těsta se špenátem

Recepty, Přílohy

Suroviny

Těsto:
3/4 kg uvařených brambor
2 špetky soli
100 g hrubé pšeničné krupice
250 g hrubé mouky
2 vejce
Špenát:
1 špenátový protlak
kousek másla
1 menší cibule
2-3 stroužky česneku
trochu mouky
1 vejce
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na kousku másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zasmahneme, vložíme napůl rozmražený protlak, rychle ho rozporcujeme, osolíme a podusíme, dokud úplně nerozmrzne. Vmícháme vejce, necháme srazit, ochutíme česnekem a dáme vychladnout.

  2. Oloupané brambory nastrouháme nebo prolisujeme, osolíme, promícháme s krupicí, moukou, vejci a rychle vypracujeme těsto.

  3. Po částech vyvalujeme, potřeme studeným špenátem, zatočíme, zabalíme každou nohavici do alobalu nebo mikrotenu a vaříme ve vodě asi 17 minut.

  4. Po uvaření rozbalíme, nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu třeba s uzeným masem a zelím nebo jen samotné se smaženou cibulkou:-p


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!