Zelí z dýně
Recepty, PřílohySuroviny
- 1,5 kg dýně Hokkaidó
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička soli
- 2 lžíce octa
- 3 lžíce krupicového cukru
Postup Zelí z dýně
Postup přípravy receptu
-
Dýni omyjeme, rozkrájíme na díly a odstraníme semena.
Nožem ještě jemně oškrábeme měkké části, okrájíme slupku a nastrouháme na slzičkovém struhadle.
Na rozehřátém oleji osmažíme oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění.
Přisypeme nastrouhanou dýni a chvíli jí opékáme, poté přiklopíme a dusíme ve vlastní šťávě 3 minuty.
V nezbytném množství studené vody rozmícháme mouku a dýni zahustíme.
Dle chuti osolíme, osladíme a nakonec okyselíme octem.