Zelí z dýně

Recepty, Přílohy

Suroviny

1,5 kg dýně Hokkaidó
3 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
1 lžička soli
2 lžíce octa
3 lžíce krupicového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Dýni omyjeme, rozkrájíme na díly a odstraníme semena.

  2. Nožem ještě jemně oškrábeme měkké části, okrájíme slupku a nastrouháme na slzičkovém struhadle.

  3. Na rozehřátém oleji osmažíme oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění.

  4. Přisypeme nastrouhanou dýni a chvíli jí opékáme, poté přiklopíme a dusíme ve vlastní šťávě 3 minuty.

  5. V nezbytném množství studené vody rozmícháme mouku a dýni zahustíme.

  6. Dle chuti osolíme, osladíme a nakonec okyselíme octem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!