Bramborový guláš z bedel

Recepty, Houby

Suroviny

4 středně velké klobouky bedle jedlé
1 lžíci sádla
2 cibule
1 stroužek česneku
4-5 brambor
2 lžičky sladké (maďarské) papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
1/2 lžičky drceného kmínu
sůl
čerstvě mletý černý pepř
500 -600 ml vývaru (hovězí nebo zeleninový)

Postup přípravy receptu

  1. Houby a brambory očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Do hluboké pánve dáme rozehřát sádlo a osmažíme cibulku, přidáme česnek, houby a promícháme. Podlijeme dvěmi lžícemi vody, aby houby zmenšily objem.

  2. Vodu necháme odpařit a do tuku přidáme papriky, kmín, necháme rozvonět a promícháme. Přidáme kostky brambor, promícháme a zalijeme vývarem tak, aby byl zároveň s bramborami. Osolíme a dusíme při snížené teplotě do změknutí, pokud je potřeba, ještě přilijeme vývar.

  3. Dochutíme pepřem, případně solí a podáváme samotné, nebo s krajícem čerstvého chleba a kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!