Bramborový guláš z bedel
Recepty, HoubySuroviny
- 4 středně velké klobouky bedle jedlé
- 1 lžíci sádla
- 2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 4-5 brambor
- 2 lžičky sladké (maďarské) papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- 500 -600 ml vývaru (hovězí nebo zeleninový)
Postup Bramborový guláš z bedel
Postup přípravy receptu
-
Houby a brambory očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Do hluboké pánve dáme rozehřát sádlo a osmažíme cibulku, přidáme česnek, houby a promícháme. Podlijeme dvěmi lžícemi vody, aby houby zmenšily objem.
Vodu necháme odpařit a do tuku přidáme papriky, kmín, necháme rozvonět a promícháme. Přidáme kostky brambor, promícháme a zalijeme vývarem tak, aby byl zároveň s bramborami. Osolíme a dusíme při snížené teplotě do změknutí, pokud je potřeba, ještě přilijeme vývar.
Dochutíme pepřem, případně solí a podáváme samotné, nebo s krajícem čerstvého chleba a kyselou okurkou.