Špagetová dýně s kuřecím masem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 špagetová dýně (použijeme cca 300 g)
5-6 žampionů
150 g kuřecího masa
1 cibule
100 g tvrdého sýru výraznější chuti
1 lžička houbového koření

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím cca 20 minút, podľa veľkosti tekvice, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujeme (vydlabeme pohybom vidličky špagety). Zvyšok dyne, ktorý nespotrebujeme, uchovávame v chladničke a použijeme na iné jedlo.

  2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na polovice alebo štvrťky (podľa veľkosti) narezané šampiňóny a na malé kocky nakrájané mäso. Osolíme, okoreníme, pridáme hubové korenie, podlejeme vodou a 20 min dusíme.

  3. Špagetovú dyňu dáme na taniere a prelejeme mäsom aj so šťavou.

  4. Posypeme trochou syra výraznejšej chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!