Špagetová dýně s kuřecím masem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 špagetová dýně (použijeme cca 300 g)
- 5-6 žampionů
- 150 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 100 g tvrdého sýru výraznější chuti
- 1 lžička houbového koření
Postup Špagetová dýně s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím cca 20 minút, podľa veľkosti tekvice, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujeme (vydlabeme pohybom vidličky špagety). Zvyšok dyne, ktorý nespotrebujeme, uchovávame v chladničke a použijeme na iné jedlo.
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na polovice alebo štvrťky (podľa veľkosti) narezané šampiňóny a na malé kocky nakrájané mäso. Osolíme, okoreníme, pridáme hubové korenie, podlejeme vodou a 20 min dusíme.
Špagetovú dyňu dáme na taniere a prelejeme mäsom aj so šťavou.
Posypeme trochou syra výraznejšej chuti.