Cizrnový salát s cizrnovou zálivkou
Recepty, LuštěninySuroviny
- uvařená cizrna (případně z plechovky)
- 1 nahrubo nastrouhaná mrkev
- tři lžíce hrášku
- 1 lžička oleje
- 1 lžička sezamové pasty tahini
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 stroužek česneku
- římský kmín
- sůl
- pepř
- chili
- případně smetana nebo voda na zředění
Postup Cizrnový salát s cizrnovou zálivkou
Postup přípravy receptu
-
Z cizrny odebereme asi půl hrnku a v misce rozmačkáme vidličkou.
Přidáme lžičku tahini, trochu česneku, citronovou šťávu, římský kmín a chilli. Osolíme a opepříme. Vyrobíme tedy jednoduchý domácí hummus. Můžeme ho trochu naředit vodou nebo rozmixovat, aby byl krémovější.
Na oleji krátce orestujeme mrkev, přidáme k ní hrášek, cizrnu a hummus a dobře promícháme, případně dosolíme. Salát podáváme obložený čerstvou zeleninou.