Tagliatelle Bolognes

Recepty, Mleté maso

Suroviny

50 g slaniny (pancetty)
200 g mletého hovězího masa (můžete použít i 100g hovězího a 100g vepřového)
2 cibule nakrájené nadrobno
2 mrkve (nakrájené na kostičky)
1 řapík celeru
300 ml červeného vína
2 plechovky drcených rajčat
těstoviny
1 bobkový list
snítka čerstvého rozmarýnu
snítka čerstvé šalvěje
špetka muškátového oříšku
sůl
špetka krupicového cukru
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce olivového oleje osmahneme společně slaninu, maso, cibuli, mrkev a celer dozlatova.

  2. Podlijeme červeným vínem, které necháme vyvařit.

  3. Poté přihodíme drcená rajčata, osolíme, přihodíme bylinky, bobkový list a špetku muškátového oříšku a necháme dusit zhruba dvě hodiny (pokud tam ragú necháte o něco déle, rozhodně to ničemu neuškodí, spíš naopak).

  4. Pokud se vám bude v průběhu dušení zdát, že šťáva rychle ubývá, můžete směs malinko podlít vodou.

  5. Nakonec můžeme přidat ještě trošku cukru, aby chuť byla dokonalá!

  6. Během vaření si připravíme těstoviny, které pak do směsi opatrně vmícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!