Tagliatelle Bolognes
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 50 g slaniny (pancetty)
- 200 g mletého hovězího masa (můžete použít i 100g hovězího a 100g vepřového)
- 2 cibule nakrájené nadrobno
- 2 mrkve (nakrájené na kostičky)
- 1 řapík celeru
- 300 ml červeného vína
- 2 plechovky drcených rajčat
- těstoviny
- 1 bobkový list
- snítka čerstvého rozmarýnu
- snítka čerstvé šalvěje
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- špetka krupicového cukru
- olivový olej
Postup Tagliatelle Bolognes
Postup přípravy receptu
-
Na trošce olivového oleje osmahneme společně slaninu, maso, cibuli, mrkev a celer dozlatova.
Podlijeme červeným vínem, které necháme vyvařit.
Poté přihodíme drcená rajčata, osolíme, přihodíme bylinky, bobkový list a špetku muškátového oříšku a necháme dusit zhruba dvě hodiny (pokud tam ragú necháte o něco déle, rozhodně to ničemu neuškodí, spíš naopak).
Pokud se vám bude v průběhu dušení zdát, že šťáva rychle ubývá, můžete směs malinko podlít vodou.
Nakonec můžeme přidat ještě trošku cukru, aby chuť byla dokonalá!
Během vaření si připravíme těstoviny, které pak do směsi opatrně vmícháme.