Bábovka s vaječným likérem ala Králka

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
200 g přírodního cukru
1/4 l arašidového oleje
1/4 l vaječného likéru
300 g polohrubé mouky (může být i špaldová, ale pak už není tak žluťoučká)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový pudink
tuk
mouka
čokoládová poleva tmavá

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků tradičně vyšleháme tuhý sníh, žloutky třeme s cukrem, olejem a likérem dohladka, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme sníh.

  2. Pečeme ve vymaštěné a moukou vysypané formě v troubě vyhřáté na 170°C, než se okraje bábovky oddělí od formy (je zaručeně propečená a nemusí se do ní píchat špejlí). Po vychladnutí polijeme polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!