Bábovka s vaječným likérem ala Králka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajec
- 200 g přírodního cukru
- 1/4 l arašidového oleje
- 1/4 l vaječného likéru
- 300 g polohrubé mouky (může být i špaldová, ale pak už není tak žluťoučká)
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový pudink
- tuk
- mouka
- čokoládová poleva tmavá
Postup Bábovka s vaječným likérem ala Králka
Postup přípravy receptu
-
Z bílků tradičně vyšleháme tuhý sníh, žloutky třeme s cukrem, olejem a likérem dohladka, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme sníh.
Pečeme ve vymaštěné a moukou vysypané formě v troubě vyhřáté na 170°C, než se okraje bábovky oddělí od formy (je zaručeně propečená a nemusí se do ní píchat špejlí). Po vychladnutí polijeme polevou.