Pečené brambory s uzenou nádivkou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 6 větších brambor
- 2 rohlíky
- 250 g uzeného masa
- 80 ml smetany
- 2 vejce
- petrželová nať
- 100 g Eidamu
- sůl
- pepř podle chuti
- špetka muškátového květu
Postup Pečené brambory s uzenou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme a uvaříme je ve slupce.
Rohlíky nakrájíme na kostičky, polijeme je smetanou, přidáme vajíčka, uvařené, na kostičky nakrájené uzené maso, nastrouhaný sýr, posekanou petrželovou nať. Osolíme, opepříme podle chuti. Můžeme přidat i vydlabané brambory, nádivky by tak bylo víc.
Brambory podélně rozkrojíme a lžičkou nebo tvořítkem na melounové kuličky vydlabeme.
Dáme je do pekáčku s pečícím papírem, který malinko potřeme olejem a naplníme je umíchanou uzenou směsí. Pečeme na 160 stupňů, cca 35 minut.