Pečené brambory s uzenou nádivkou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6 větších brambor
2 rohlíky
250 g uzeného masa
80 ml smetany
2 vejce
petrželová nať
100 g Eidamu
sůl
pepř podle chuti
špetka muškátového květu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a uvaříme je ve slupce.

  2. Rohlíky nakrájíme na kostičky, polijeme je smetanou, přidáme vajíčka, uvařené, na kostičky nakrájené uzené maso, nastrouhaný sýr, posekanou petrželovou nať. Osolíme, opepříme podle chuti. Můžeme přidat i vydlabané brambory, nádivky by tak bylo víc.

  3. Brambory podélně rozkrojíme a lžičkou nebo tvořítkem na melounové kuličky vydlabeme.

  4. Dáme je do pekáčku s pečícím papírem, který malinko potřeme olejem a naplníme je umíchanou uzenou směsí. Pečeme na 160 stupňů, cca 35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!