Guláš z vepřového masa s bramborami a houbami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece
6 středních brambor
300 g hub
2 velké cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce sladké mleté papriky
1 lžíce uzené mleté papriky
2 lžičky kmínu
sádlo
sůl
barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme proužky cibule do tmavé barvy.

  2. Přidáme větší kostky vepřového masa a opékáme. Až se maso zatáhne a pustí šťávu, tak jej osolíme, opepříme a přidáme kmín. Zasypeme oběma paprikami, mírně podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a dusíme.

  3. Asi po 45 minutách přidáme očištěné a na čtvrtky nakrájené brambory, houby a plátky česneku. Dusíme dál, do změknutí brambor a masa. Zahušťovat není potřeba, zvládne to množství cibule a šlem z hub.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!