Rychlý cizrnový guláš
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 velká cibule
- 1 větší mrkev
- 1/2 větší petržele
- 1 plechovka cizrny (nebo adekvátní množství uvařené)
- 2 lžíce pasírovaných rajčat (nemusí být)
- olej dle potřeby
- vývar či voda dle potřeby
- sůl
- mletá paprika dle chuti
Postup Rychlý cizrnový guláš
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájejte na kostičky, stejně tak na drobné kostičky nakrájejte i mrkev a petržel. V hrnci rozpalte olej, vhoďte na něj restovat cibuli a po chvíli i mrkev s petrželí. Vše společně opečte dozlatova.
Poté zaprašte mletou paprikou, promíchejte a nalijte cizrnu včetně nálevu. V případě potřeby přidejte ještě i trošku vývaru nebo vody tak, aby byla zelenina ponořená, ale o moc více ne - jelikož nebudeme guláš zahušťovat žádnou moukou, nýbrž svým vlastním obsahem a nechceme, aby byl příliš řídký.
Uvařte zeleninu do měkka, menší část (cca 1/3) odeberte, rozmixujte a vraťte zpět. Poté ještě dosolte, případně přidejte i jiné koření dle chuti a krátce provařte. Podávejte s chlebem či jen tak, samotné.