Tarhoňa pečená v rajčatech

Recepty, Těstoviny

Suroviny

250 g tarhoně
400 g sekaných rajčat- plechovka (měla jsem s bazalkou)
100 g anglické slaniny
1 větší cibule
2-3 stroužky česneku
cca 2 hrnky drůbežího vývaru
sádlo podle tučnosti slaniny
oregano
bazalka
sůl
pepř
cukr podle chuti
strouhaný sýr k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme na kousky. Na sádle opečeme slaninu, přidáme cibuli a když zesklovatí i česnek, zamícháme a vsypeme tarhoňu. Neustále mícháme a asi minutku restujeme.

  2. Na orestovanou tarhoňu vlijeme rajčata a větší část vývaru. Zbytek necháme na případné dolití. Přidáme sůl, koření, přiklopíme poklicí a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 st. cca 15-20 minut do změknutí tarhoně.

  3. Tarhoňu občas během pečení promícháme. Hotovou směs dochutíme cukrem, pepřem případně solí. Já jsem dala i špetku skořice. Na talíři posypeme sýrem a ozdobíme čerstvou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!