Tarhoňa pečená v rajčatech
Recepty, TěstovinySuroviny
- 250 g tarhoně
- 400 g sekaných rajčat- plechovka (měla jsem s bazalkou)
- 100 g anglické slaniny
- 1 větší cibule
- 2-3 stroužky česneku
- cca 2 hrnky drůbežího vývaru
- sádlo podle tučnosti slaniny
- oregano
- bazalka
- sůl
- pepř
- cukr podle chuti
- strouhaný sýr k podávání
Postup Tarhoňa pečená v rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme na kousky. Na sádle opečeme slaninu, přidáme cibuli a když zesklovatí i česnek, zamícháme a vsypeme tarhoňu. Neustále mícháme a asi minutku restujeme.
Na orestovanou tarhoňu vlijeme rajčata a větší část vývaru. Zbytek necháme na případné dolití. Přidáme sůl, koření, přiklopíme poklicí a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 st. cca 15-20 minut do změknutí tarhoně.
Tarhoňu občas během pečení promícháme. Hotovou směs dochutíme cukrem, pepřem případně solí. Já jsem dala i špetku skořice. Na talíři posypeme sýrem a ozdobíme čerstvou bazalkou.