Klasické křupavé domácí rohlíky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

300 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
260 ml vlažné vody
2 PL oleje
10 g soli
5 g cukru
2 KL sušeného droždí
Na potření:
1 vejce
trochu mléka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které dáme na teplé místo vykynout.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 16 kousků a necháme asi 15 minut kynout.

  3. Každý kousek rozválíme na placku, kterou smotáme a vytvarujeme rohlík. Ty naskládáme na plech vyložený pečící fólií a necháme zhruba ještě tak 30 minut kynout.

  4. Poté rohlíky potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 15 minut do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!