Klasické křupavé domácí rohlíky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g hladké mouky
- 260 ml vlažné vody
- 2 PL oleje
- 10 g soli
- 5 g cukru
- 2 KL sušeného droždí
- Na potření:
- 1 vejce
- trochu mléka
Postup Klasické křupavé domácí rohlíky
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které dáme na teplé místo vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 16 kousků a necháme asi 15 minut kynout.
Každý kousek rozválíme na placku, kterou smotáme a vytvarujeme rohlík. Ty naskládáme na plech vyložený pečící fólií a necháme zhruba ještě tak 30 minut kynout.
Poté rohlíky potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 15 minut do zlatova.