Květákový pilaf
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 400 g nastrouhaného květáku
- 1 lžíce přepuštěného másla nebo oleje
- 1 šalotka
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 hrst petržele
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup Květákový pilaf
Postup přípravy receptu
-
V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a osmahněte na něm nadrobno nasekanou cibuli.
Do pánve přidejte nastrouhaný květák, kurkumu a utřený stroužek česneku. Opékejte 5–7 minut, odstavte, dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec přimíchejte nasekanou petrželku a podávejte.
Pilaf podávejte samostatně například s grilovanou zeleninou nebo jako přílohu k masu nebo curry.