Květákový pilaf

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

400 g nastrouhaného květáku
1 lžíce přepuštěného másla nebo oleje
1 šalotka
1 lžička mleté kurkumy
1 stroužek česneku
1 lžíce citronové šťávy
1 hrst petržele
sůl
čerstvě namletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a osmahněte na něm nadrobno nasekanou cibuli.

  2. Do pánve přidejte nastrouhaný květák, kurkumu a utřený stroužek česneku. Opékejte 5–7 minut, odstavte, dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec přimíchejte nasekanou petrželku a podávejte.

  3. Pilaf podávejte samostatně například s grilovanou zeleninou nebo jako přílohu k masu nebo curry.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!