Tvarohové smaženky s jablečnými kostičkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 velká jablka
- 500 g měkkého polotučného tvarohu
- 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
- 2 vejce
- 3 lžíce rumu
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 2 lžíce krupicového cukru
- 300 g polohrubé mouky
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- řepkový olej na smažení
- Na posyp nebo obalení:
- asi 3 lžíce moučkového cukru
- 1 lžička skořice
Postup Tvarohové smaženky s jablečnými kostičkami
Postup přípravy receptu
-
Jablka přepůlíme, oloupeme, vybereme jaderník a nakrájíme na malinké kostičky.
V míse smícháme tvaroh s rumem a vejci, přidáme pudinkový prášek, cukry, mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec vmícháme jablečné kostičky.
V hlubší pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Lžící nabíráme těsto a v pánvi lehce zmáčkneme, aby se vytvořila placička. Smažíme zvolna dozlatova, hotové smaženky klademe na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
Moučkový cukr smícháme se skořicí a smaženky buď silně pocukrujeme nebo je v cukru celé obalíme. Smaženky jsou syté a dobré ještě vlažné, ale výborně chutnají i studené.