Kuřecí roláda plněná vepřovým jazykem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
1 uvařený a z kůže sloupnutý vepřový jazyk
1 lžička kremžské hořčice
1/2 lžičky kurkumy
sůl
mletý pepř
vepřová blána
1 lžíce oleje
1 silnější plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme si troubu na rozehřátí.

  2. Prsa opláchneme, osušíme, prořízneme, ale nedořízneme až do konce. Proříznuté pláty masa rozevřeme do tvaru motýlích křídel a lehce přes folii rozklepeme do stran.

  3. Pláty masa okořeníme a položíme na vepřovou blánu tak, aby se maso trochu přes sebe překrývalo a nebyla mezi jednotlivými kusy mezera.

  4. Na takto připravené maso položíme uvařený vepřový jazyk, který jsme malinko potřeli hořčicí.

  5. Zavineme do rolády, jako bychom balili štrúdl. Napřed přehneme boční strany i s blánou a poté zavineme zbytek celého plátu. Pro lepší udržení tvaru zajistíme nití.

  6. Do kastrolu, vhodného i do trouby dáme na rozehřátý olej s máslem roládu a ze všech stran ji prudce opečeme.

  7. Podlijeme 100 ml horké vody, vložíme do trouby a bez přikrytí pečeme 45 minut. Během pečení po malých částech doléváme tekutinu a občas roládu podlijeme výpekem.

  8. Měkkou roládu zbavíme nití, nakrájíme na tenké plátky a podáváme s čerstvým pečivem a kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!