Bezlepková zelňačka s tofu a hlívou

Recepty, Polévky

Suroviny

500-700 g kysaného zelí
300 g hlívy
uzené tofu
3 brambory
1 cibule
1 lžíce sladké papriky
máslo nebo olej
voda/vývar
smetana/rostlinná smetana
bobkový list
nové koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme nakrájené brambory.

  2. Usmažíme na oleji cibulku, přidáme sladkou papriku, na kostky nakrájenou hlívu a na kostky 1x1x1cm nakrájené uzené tofu. Pod pokličkou za občasného míchání dusíme celou směs, dokud nebude hlíva měkká.

  3. Vymačkáme kysané zelí, pokud je moc kyselé, tak propláchneme. Následně překrájíme. Zelí s vývarem nebo jen vodou, bobkovým listem a novým kořením přivedeme do varu.

  4. Přidáme udušenou směs a na kostičky nakrájené vařené brambory.

  5. Část polévky (asi 1/5 včetně zelí...) odebereme a v samostatné nádobě rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem. Následně vrátíme zpět do hrnce.

  6. Přidáme smetanu, dosolíme, dokyselíme vymačkanou šťávou ze zelí a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!