Bezlepková zelňačka s tofu a hlívou
Recepty, PolévkySuroviny
- 500-700 g kysaného zelí
- 300 g hlívy
- uzené tofu
- 3 brambory
- 1 cibule
- 1 lžíce sladké papriky
- máslo nebo olej
- voda/vývar
- smetana/rostlinná smetana
- bobkový list
- nové koření
- sůl
Postup Bezlepková zelňačka s tofu a hlívou
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme nakrájené brambory.
Usmažíme na oleji cibulku, přidáme sladkou papriku, na kostky nakrájenou hlívu a na kostky 1x1x1cm nakrájené uzené tofu. Pod pokličkou za občasného míchání dusíme celou směs, dokud nebude hlíva měkká.
Vymačkáme kysané zelí, pokud je moc kyselé, tak propláchneme. Následně překrájíme. Zelí s vývarem nebo jen vodou, bobkovým listem a novým kořením přivedeme do varu.
Přidáme udušenou směs a na kostičky nakrájené vařené brambory.
Část polévky (asi 1/5 včetně zelí...) odebereme a v samostatné nádobě rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem. Následně vrátíme zpět do hrnce.
Přidáme smetanu, dosolíme, dokyselíme vymačkanou šťávou ze zelí a podáváme.