Skořicovo-jablečná buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 330 g hladké mouky
- 200 g třtinového cukru
- 200 g másla
- 4 střední jablka
- 4 vejce
- 1 lžíce mleté skořice
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
Postup Skořicovo-jablečná buchta
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku se skořicí, práškem do pečiva, jedlou sodou a solí.
Ve druhé míse vyšleháme povolené máslo s cukrem a poté postupně přidáme vejce.
Vmícháme do suché směsi.
Jablka oloupeme a pokrájíme na menší kousky, které vmícháme do připraveného těsta.
To pak vlijeme do formy a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme podle velikosti formy a tloušťky těsta 35-55 minut (zda je upečeno, zkusíme špejlí).
Necháme vychladit a nakonec posypeme moučkovým cukrem.