Carpaccio z červené řepy podle Vency
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 4 červené řepy
- 2 lžíce vinného octa
- 2 lžíce tmavého cukru
- sůl
- pepř
- 4 lžíce pomerančového džusu
- 2 lžíce medu
- lžíce sojové omáčky
- 100 ml olivového oleje
- několik snítek tymiánu
- 3 cm zázvoru
Postup Carpaccio z červené řepy podle Vency
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Svaříme ocet, cukr a sůl, po zpěnění přidáme pomerančový džus, med a sojovku, olivový olej - rozšleháme, přidáme tymián.
Zázvor nastrouháme na struhadle a vymačkáme z něj šťávu - přidáme do marinády. Opepříme.
Do marinády naložíme plátky červené řepy - marinujeme 2-4 dny, čím déle tím lépe.
Podáváme s kozím sýrem posypané nasucho opraženými piniovými oříšky.