Carpaccio z červené řepy podle Vency

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

4 červené řepy
2 lžíce vinného octa
2 lžíce tmavého cukru
sůl
pepř
4 lžíce pomerančového džusu
2 lžíce medu
lžíce sojové omáčky
100 ml olivového oleje
několik snítek tymiánu
3 cm zázvoru

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Svaříme ocet, cukr a sůl, po zpěnění přidáme pomerančový džus, med a sojovku, olivový olej - rozšleháme, přidáme tymián.

  3. Zázvor nastrouháme na struhadle a vymačkáme z něj šťávu - přidáme do marinády. Opepříme.

  4. Do marinády naložíme plátky červené řepy - marinujeme 2-4 dny, čím déle tím lépe.

  5. Podáváme s kozím sýrem posypané nasucho opraženými piniovými oříšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!