Krkovička na pórku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g krkovičky
sůl
pepř
200 g pórku
60 ml oleje
100 g sýra Eidam
2 vejce
80 ml 33% smetany
100 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky opláchneme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Očištěný pórek pokrájíme na kolečka a rozebereme na jednotlivé dílky.

  2. Na dno pekáčku dáme polovinu pokrájeného pórku, pokapeme ho olejem a na to položíme plátky masa.

  3. Přiklopíme druhým pekáčem, nebo alobalem a v troubš dusíme při 200°C asi 10min.

  4. V míse si promícháme postrouhaný sýr s vejci a smetanou. Pak maso odklopíme, pokryjeme zbylým pórkem a přelijeme sýrovou směsí.

  5. Lehce podlijeme vodou a dopékáme odkryté asi ještě 20min. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!