Houbovo-masové placičky na grilu, v pánvi nebo v troubě

Recepty, Grilování

Suroviny

300 g směsi tvrdších hřibů
1 lžíce oleje
1 menší cibule nakrájená nadrobno
mletý pepř
drcený kmín
dále budeme potřebovat
500 g mletého masa z uzených kuřecích stehen
5 lžic Solamylu
1 vejce
1 lahůdkovou cibuli /zelenou i bílou část
špetku soli

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné hřiby nakrájíme, vložíme na orestovanou cibuli a přidáme koření. Až hřiby pustí šťávu, dusíme přibližně 20minut. Občas malinko podlijeme a promícháme ode dna.

  2. Poté necháme vychladit, stačí na pokojovou teplotu.

  3. Podušené hřiby promícháme s mletým masem, vejcem nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulí a solamylem. Podle potřeby dochutíme trochou soli a necháme 30minut odpočinout.

  4. Pak tvarujeme větší šišky, které mazi dlaněmi zploštíme do placky. Klademe na dobře rozehřátou grilovací pánev a na slabém plameni grilujeme z každé strany 8-10minut. Na obyčejné pánvi smažíme v rozehřátém oleji do zlatavé barvy.

  5. Také můžeme placičky rozložit na plech s pečícím papírem. Každou placičku malinko potřeme olejem a pečeme v předehřáté troubě na ¾ výkon 15minut (používám plyn). V polovině pečení placky otočíme a dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!