Roštěná na žampionech netradičně
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 400 g vysokého roštěnce
- 300 g středně velkých žampionů
- 150 g anglické slaniny
- 1 větší cibule
- 1/2 PL hořčičného semínka
- 4 kuličky nového koření
- 6 kuliček černého pepře
- 1/4 KL mleté papriky
- sůl
- smetana
- hladká mouka na zahuštění
- sádlo
- 200 ml vody
Postup Roštěná na žampionech netradičně
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme koření. Smícháme hořčičné semínko s novým kořením, pepřem a umeleme. Smícháme s paprikou.
Maso nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, ty osolíme a posypeme kořením z obou stran. Pak nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm.
Žampiony oloupeme a nakrájíme na půlky. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky a ty pak též na kostky jako je maso. Napichujeme střídavě na špejli či jehlu - maso, anglická, žampion. Zbytek žampionů nakrájíme na plátky.
Pokud máme pomalý hrnec i na vaření, rozehřejeme ho a orestujeme cibulku na sádle dozlatova. Přidáme žampiony, promícháme a pak přendáme pomalý hrnec do základny. Pokud nemáme pomalý hrnec na vaření na sporáku, uděláme to na pánvi a pak přendáme do pomalého hrnce. Na orestovanou cibulku se žampiony položíme špízy, přilijeme vodu a zapneme pomalý hrnec na stupeň I na 7 hodin.
Po této době vyndáme špízy, uložíme je do tepla. Výpek přendáme do kastrůlku, přilijeme smetanu ve které jsme si rozmíchali hladkou mouku, vše rozmixujeme do hladka a provaříme. Servírujeme nejlépe s rýží.