Rychlý pudinkový margot koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
80 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
100 ml mléka
3 vejce
Na pudink:
400 ml mléka
1 vanilkový pudink v prášku
50 g krystalového cukru
Dále:
150 g čokolády na vaření
2 lžíce zakysané smetany
1 čokoláda Margot

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 180°C a vyložíme pečícím papírem formu, ve které chceme péct (kulatou nebo hranatou). Ve větší misce promícháme prosetou mouku s práškem a cukry. V menší misce promícháme vejce, tekuté ingredience a přilijeme k moučné směsi. Vše promícháme, přendáme do formy a uhladíme.

  2. Uvaříme pudink, ihned vlijeme do formy na těsto a dáme péct cca 20-25 minut. Upečený koláč necháme vychladnout.

  3. Pak potřeme čokoládou, kterou rozpustíme a smícháme se zakysanou smetanou, a nakonec posypeme nastrouhanou Margot čokoládou. Dáme vychladit a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!