Bábovka s jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g oloupaných jablek
citronová šťáva
350 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
190 g Hery
200 g cukru krupice
1 rovná lžíce skořice
3 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Jablka nastrouháme na hrubém (okurkovém) struhadle. Pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědla.

  2. Změklý tuk utřeme s cukrem a skořicí, postupně přidáváme vejce a šleháme.

  3. Vzniklou hmotu promícháme s jablky a postupně do ní přimícháváme mouku. Dostaneme řidší těsto (pokud je třeba, vmícháme do něj 2-3 lžíce vody).

  4. Formu na bábovku vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

  5. Těsto do ní vlijeme, urovnáme a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů C. Takto pečeme asi 20 minut, potom zvýšíme teplotu a bábovku dopečeme.

  6. Asi 10 minut poté, co jsme bábovku vyndali z trouby, ji vyklopíme.

  7. Necháme ji zchladnout a můžeme ji pocukrovat nebo polít citronovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!