Bábovka s jablky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 350 g oloupaných jablek
- citronová šťáva
- 350 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 190 g Hery
- 200 g cukru krupice
- 1 rovná lžíce skořice
- 3 vejce
Postup Bábovka s jablky
Postup přípravy receptu
-
Jablka nastrouháme na hrubém (okurkovém) struhadle. Pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědla.
Změklý tuk utřeme s cukrem a skořicí, postupně přidáváme vejce a šleháme.
Vzniklou hmotu promícháme s jablky a postupně do ní přimícháváme mouku. Dostaneme řidší těsto (pokud je třeba, vmícháme do něj 2-3 lžíce vody).
Formu na bábovku vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Těsto do ní vlijeme, urovnáme a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů C. Takto pečeme asi 20 minut, potom zvýšíme teplotu a bábovku dopečeme.
Asi 10 minut poté, co jsme bábovku vyndali z trouby, ji vyklopíme.
Necháme ji zchladnout a můžeme ji pocukrovat nebo polít citronovou polevou.