Masarykovo cukroví - pravé

Recepty, Cukroví

Suroviny

30 dkg hladké mouky
20 dkg másla
10 dkg cukru
1 lžíce kakaa
1 žloutek
15 dkg lískových oříšků (celých)
moučkový cukr (na obalení - dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si celé oříšky namočíme na 1 hodinu do misky se studenou vodou.

  2. Z mouky, cukru, kakaa, žloutku a másla zpracujeme těsto.

  3. Do takto připraveného těsta zapracujeme ubrouskem vysušené předmáčené celé oříšky.

  4. Z těsta utvoříme 5 - 6 válečků dlouhých zhruba 8 - 10 cm. Dáme ztuhnout do ledničky či do chladna na 2 hodiny.

  5. Po odpočinutí válečky nakrájíme na plátky, které klademe na pečící papír na plech daleko od !!! sebe !!! a dáme péci do předehřáté trouby na 180°C a pečeme zhruba 8 - 10 minut.

  6. Upečené cukroví je možno obalit v moučkovém cukru - není to však nutné, protože je výborné i bez obalování.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!