Masarykovo cukroví - pravé
Recepty, CukrovíSuroviny
- 30 dkg hladké mouky
- 20 dkg másla
- 10 dkg cukru
- 1 lžíce kakaa
- 1 žloutek
- 15 dkg lískových oříšků (celých)
- moučkový cukr (na obalení - dle chuti)
Postup Masarykovo cukroví - pravé
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si celé oříšky namočíme na 1 hodinu do misky se studenou vodou.
Z mouky, cukru, kakaa, žloutku a másla zpracujeme těsto.
Do takto připraveného těsta zapracujeme ubrouskem vysušené předmáčené celé oříšky.
Z těsta utvoříme 5 - 6 válečků dlouhých zhruba 8 - 10 cm. Dáme ztuhnout do ledničky či do chladna na 2 hodiny.
Po odpočinutí válečky nakrájíme na plátky, které klademe na pečící papír na plech daleko od !!! sebe !!! a dáme péci do předehřáté trouby na 180°C a pečeme zhruba 8 - 10 minut.
Upečené cukroví je možno obalit v moučkovém cukru - není to však nutné, protože je výborné i bez obalování.