Tvarohový koláč se smetanou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
175 g hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
50 g cukru
1 vejce
50 g másla
Náplň:
250 g měkkého tvarohu
80 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
2 vejce
30 g kukuřičného škrobu
250 ml smetany na šlehání
Dokončení:
mandlové plátky

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: v míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva.

  2. Přidáme cukr, vejce a máslo.

  3. Rukama zpracujeme na hrudkovité těsto, podobné drobence.

  4. Těsto rovnoměrně rozložíme do vymazané formy a prsty přitiskneme ke dnu a částečně i na stěny formy.

  5. Náplň: tvaroh, cukr, vanilkový cukr, vejce a škrob dobře promícháme.

  6. Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku a opatrně ji přimícháme do tvarohové směsi.

  7. Náplň rozetřeme na těsto a uhladíme.

  8. Povrch posypeme plátky mandlí.

  9. Pečeme v předehřáté troubě na 180ºC asi 40 minut.

  10. Po upečení necháme koláč vychladnout v troubě s pootevřenými dvířky.

  11. Studený můžeme pocukrovat moučkovým cukrem. Nebo ještě horký posypat skořicovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!