Zapečené špagety s boloňskou omáčkou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 0,5 kg mletého masa (dle chuti - já použila vepřové a hovězí)
- 3 malinké cibule (množství záleží na vás)
- 2 velké stroužky česneku
- 200-300 ml červeného vína
- 1 balení špaget
- 1-2 plechovky krájených rajčat nebo celých rajčat
- 1-2 lžíce oleje
- 1 balení sýru ke strouhání (30% Eidam)
- sušená bazalka
- oregáno
- majoránka
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- špetka sušeného česneku
- Možno přidat:
- sušená petržel nebo sušená pažitka
- česneková pasta
Postup Zapečené špagety s boloňskou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Dám vařit vodu na špagety a následně je klasicky uvařím.
Nakrájím si cibule na malé kousky a česnek buď utřu se solí nebo na jemno nakrájím. Dám na oleji zesklovatět na pánvičku s vysokými okraji.
Mezitím si promíchám maso a přidám tam všechno koření a znovu pořádně promíchám.
Až je cibule s česnekem hotová, přidám maso a pořádně rozdělím na malé kousíčky, nechám pořádně prohřát a propéct.
Když je maso hotové, zaliji červeným vínem a nechám vybublat.
Když je hotovo, přidám plechovku/y rajčat, opět nechám probublat a zredukovat na omáčku a ke konci přidám případně tu hotovou omáčku. Nechám pořádně zredukovat.
Hotové špagety propláchnu a přendám do zapékací mísy a přidám hotovou omáčku, pořádně promíchám.
Nastrouhám si celý sýr a cca půlku přidám do špaget s omáčkou a promíchám.
Dám zapéct do trouby na cca 30-40 minut na 200°.
Po 20 minutách vyndám, posypu zbytkem nastrouhaného sýru a dám dopéct na 10-20 minut, až se sýr rozpustí.