Brambory s vaječinou a pórkem/cibulkou
Recepty, PřílohySuroviny
- 1 kg brambor
- 4 vejce
- 1/2 světlé části pórku nebo 2 jarní cibulky
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup Brambory s vaječinou a pórkem/cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce doměkka.
V mezičase rozklepneme vajíčka, promícháme, osolíme a na rozpálené pánvi s trochou oleje usmažíme 1 velkou vaječnou omeletu - nemusí být vcelku, stačí trhanec. Hotovou natrháme či nakrájíme na menší kousky, odložíme a udržujeme v teple.
Na pánev přidáme lžíci másla, přidáme pórek či cibulku na kolečka, krátce v teplém másle prohodíme, necháme rozvonět a trochu zavadnout a přidáme celý obsah k vaječině.
Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky či kostičky, promícháme s vaječinou a pórkem, dosolíme, opepříme čerstvě drceným pepřem a lehce zacákneme olivovým olejem.