Brambory s vaječinou a pórkem/cibulkou

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 kg brambor
4 vejce
1/2 světlé části pórku nebo 2 jarní cibulky
1 lžíce másla
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka.

  2. V mezičase rozklepneme vajíčka, promícháme, osolíme a na rozpálené pánvi s trochou oleje usmažíme 1 velkou vaječnou omeletu - nemusí být vcelku, stačí trhanec. Hotovou natrháme či nakrájíme na menší kousky, odložíme a udržujeme v teple.

  3. Na pánev přidáme lžíci másla, přidáme pórek či cibulku na kolečka, krátce v teplém másle prohodíme, necháme rozvonět a trochu zavadnout a přidáme celý obsah k vaječině.

  4. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky či kostičky, promícháme s vaječinou a pórkem, dosolíme, opepříme čerstvě drceným pepřem a lehce zacákneme olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!