Opilé banány v horké čokoládě
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 banány
- hrst rozinek
- 80 ml vaječného koňaku
- citrónová šťáva
- 2 vanilkové pudinky Crème Olé (puding bez vaření od Dr. Oetkera)
- 0,6 l mléka
- cukr
- 1/2 čokolády na vaření
- 1/4 kelímku smetany (33% tuku)
Postup Opilé banány v horké čokoládě
Postup přípravy receptu
-
Na dno pohárů rozdělíme rozinky.
Banány nakrájíme na kolečka, čtyři kousky si necháme stranou na ozdobu a zbytek rozdělíme na čtyři hromádky.
Z každé hromádky polovinu banánů naskládáme do pohárů, pokapeme citronovou šťávou a zalijeme vaječným koňakem (půl štamprle).
Připravíme dle návodu pudinky, rozdělíme do pohárů a naskládáme zbytek banánů, opět zakapeme citronovou šťávou a zbylým vaječným koňakem.
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, smícháme se smetanou, lžičkou naneseme do pohárů, dozdobíme banánem a ihned podáváme.